A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Гординя Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Заняття "Як я вмію стримувати свої емоції"

 21.12.2020 р. у Гординянській СЗШ I-II ст. для учнів 7-8 класів педагогом-організатором Белей Г. С. було проведено заняття у формі гри «Як я вмію стримувати свої емоції», метою якого було навчити дітей аналізувати свій внутрішній стан, зрозуміти, як можна керувати своїми емоціями, вправлятись в умінні шукати вихід із ситуації. Для цього школярам було запропоновано такі вправи: «Вербалізація емоцій та почуттів», «Квітка емоцій», «Тренуймо емоції».

13:07 21.12.2020

Заходи, спрямовані на запобігання та протидію булінгу у початкових класах

 Одним із основних завдань Гординянської СЗШ І-ІІ ст. є створення освітнього простору, головними засадами якого є безпека, захист дітей від насильства, забезпечення прав, свобод та інтересів здобувачів освіти. Вчителі початкових класів Кос Н.М.,Чепіль О.Й.,Фурдин Е.О. провели ряд заходів спрямованих на запобігання та протидію булінгу, а саме:-години спілкування « Вирішення конфліктів конструктивним шляхом», «Протидія булінгу в дитячому середовищі»;- імітаційні ігри «Якщо тебе ображають», «Біла ворона», «Сороканіжка», «Гірські вершини», «Переправа»; -перегляд мультфільмів та відеороликів «Жив собі чорний кіт», «Гидке каченя», «Балакуче курча» ,«Що таке булінг», «Як боротися з булінгом: поради для дітей»; -обговорення життєвих ситуацій.

13:07 21.12.2020

Свято Миколая у дошкільній групі

Свято Миколая - особливе для дітвори. До нього дошкільнята групи "Веселка" готувались заздалегідь: вчиливірші, пісеньки,таночки. За це в нагороду від Чудотворця отримали подарунки, від яких на обличчі дітей з"явилася щаслива усмішка, непідробна дитяча радість. Підготували святкове дійство вихователі Лівач Н.Я., Дубей М.Й. та музичний керівник Белей С.В.

13:07 18.12.2020

Театральне дійство "Ходить світом Миколай"

 Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая. Адже вони знають, що за слухняність, старанність, працьовитість отримають безліч подарунків. Сьогодні,18 грудня, до нашої школи завітав Святий Миколай. Учні 1-4 класів під керівництвом вчителя початкових класів Фурдин Е. О. підготували театральне дійство "Ходить світом Миколай",під час якого декламували вірші, співали, танцювали. Цікавою була зустріч антипка із ангелами. Святий Миколай усім школярам вручив подарунки і побажав бути і надалі чемними, добрими і справедливими.

12:16 18.12.2020

Виховна година "Протидія булінгу в учнівському колективі"

 У сучасному суспільстві відбувається багато конфліктів,телебачення повсякчас розповідає про жахливі вияви насилля та жорстокості. Тому сьогодні дуже важливо пропагувати відмову від насильства ,навчати розуміти одне одного, любити людей і сприймати інших такими,які вони є. Останніми роками в освітній практиці поширене таке явище ,як шкільний булінг. Це соціальна проблема всього світу протягом останніх ста років. Саме тому, 16 грудня 2020р у Гординянській СЗШ І-ІІ ст класним керівником 7 класу Ваврин М.В. проведено відкриту виховну годину з елементами тренінгу під назвою «Протидія булінгу в учнівському колективі». Учні ознайомилися з методами подолання насильства ,навчилися аналізували життєві ситуації та переглянули повчальні відео з проявами булінгу. Наступним етапом проведення тренінгу було завдання для учнів: вміння розрізняти дружні жарти від знущання ,щоб ненароком не образити почуття товаришів недолугими жартами. Під час виконання вправи «Рука допомоги» учні на символічних долоньках записували свої ідеї,як підтримати того,хто став об’єктом цькування. Школярі збагнули ,що потрібно бути небайдужими до такого явища,як булінг.

12:16 16.12.2020

Година спілкування "Ти вдома і серед людей"

 10 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день прав людини. У цей день ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом. З цієї нагоди у Гординянській СЗШ І-ІІ ступенів класним керівником 8 класу Войтовичем Т.М. було проведено годину спілкування на тему «Ти вдома і серед людей». Учні переконалися, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей.Переглянувши фільм «Історія прав людини» школярі зрозуміли,що права пронизують усі сфери людини.На завершення заходу учні провели флешмоб "Мої права"

12:16 10.12.2020

Тиждень правознавства

"Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах» під таким гаслом у Гординянській СЗШ І-ІІ ст. проходив тиждень правознавства, під керівництвом учителя Білинського Т.Т. Мета якого ? підвищення ролі правової освіти серед школярів, виховання поваги до закону і прав людини.Учні переглянули відеоролик «Конвенція про права дитини», брали активну участь у створенні стінгазет на правову тематику.

12:16 10.12.2020

100 днів у школі

Сьогодні учні 1 класу святкували 100 днів у школі . 100 днів - термін невеликий , та за цей час вони стали однією сім'єю Шкільне життя проходить весело та цікаво . Подані нижче світлини зафіксували кілька таких миттєвостей . Хочеться , щоб і надалі у класі панувала доброта і спокій , щоб кожен учень відчував радість від успіхів.

12:11 10.12.2020

Відкритий урок фізики

10.12.2020 р. в Гординянській СЗШ І-ІІ ст. вчителем фізики Петречко В.М. у 9 класі проведено відкритий урок на тему «Світлові явища». Віра Миколаївна гармонійно пов’язала знання учнів з попередньо вивченими темами у виконанні різноманітних вправ. Дев’ятикласники активно змагалися у розгадуванні кросвордів, розв’язуванні кількісних і якісних задач, виконанні інтерактивних вправ «Виправ помилки», «Мікрофон» та «Ерудит».Капітани команд представили свої презентації «Оптичні прилади та їх застосування», « Кольори в спектрі видимого світла» в яких змістовно обґрунтували властивості світла. Підсумком уроку було пошуково-творче завдання «Музична пауза».На урок було запрошено вчителів Гординянської школи та директора Корналовицького НВК Ковальчук Галину Василівну, яка похвалила учнів за наполегливу працю до вивчення предмета.

11:53 10.12.2020

Участь у Всеукраїнській акції "16 днів проти насильства"

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з учнями 8,9 класів учителем біології Тимців Т.Г. проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо запобігання насильства.Учні дізналися про заходи подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Під час заходу у межах проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» школярі переглянули повчальні відеоролики: «Розкажи дорослому, якому довіряєш», «Почни говорити», «Захисти дітей онлайн» та інші… 

11:53 09.12.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено