A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Гординя Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

ПОЕТИЧНИЙ МАРАФОН ПРИУРОЧЕНИЙ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ПОЕЗІЇ "СЕРЦЕ ВІДДАЮ ПОЕЗІЇ"

Дата: 22.03.2023 16:42
Кількість переглядів: 138

 

22.03.2023 року в Гординянській гімназії вчителем української мови та літератури Іриною Янківською та учнями 6-8 класів до Всесвітнього дня поезії проведено поетичний марафон “Серце віддаю поезії”.

Метою цього заходу було подати відомості та більше дізнатися про життєвий та творчий шлях сучасних поетів: В. Герасимюка, І. Малковича, А. Мойсієнка, І. Павлюка, Г. Кирпи, які своєю творчістю не подібні до інших. Усі вони пройшли гарт і випробування тоталітарною системою, але не зламалися і не запродали свій талант. Серед цих митців є лауреати Шевченківської премії та інших літературних відзнак.

Учні об’єдналися в групи і методом короткочасних проєктів висвітлили різні теми та мотиви сучасної лірики; підготували належний захист своїх проєктів і кожен учасник групи продекламував ліричний вірш улюбленого поету.

При допомозі вчителя плани-проєкти під час захисту були продемонстровані на мультимедійній дошці, щоб учні могли взяти участь в обговоренні презентації кожного поета окремо. А також мали місце ілюстрації до творів сучасних поетів та цитати відомих літературознавців про митця та їхню історію в літературному процесі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено