A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Гординя Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

КОМЕМОРАТИВНА ГРА "153 СЛОВА ПРО ЛЕСЮ УКРАЇНКУ"

Дата: 26.02.2024 12:33
Кількість переглядів: 11

     

     25 лютого 153 роки тому народилася гордість української нації, одна з
основоположників нової української літератури, геніальна поетеса і драматург, 
талановитий прозаїк і перекладач, учений літературознавець і фольклорист-етнограф, публіцист, педагог, видавець, журналіст, поліглот (знала до 10 мов), громадський діяч, патріотка до мозку кісток, яка  все своє життя сповідувала високу національну ідею,  Леся Українка. Вона пройшла прекрасне і складне життя.  Доля подарувала їй щастя – залишити свій слід на землі, на якій народилася та яку прославила. 
     З нагоди 153 річниці від дня народження Лесі Українки у Гординянській гімназії вчителем української мови та літератури Мар’яною Чулик з учнями 5-9 класів було проведено  комеморативну гру «153 слова про Лесю Українку», під час якої здобувачі освіти  дізналися цікаві факти про життєвий шлях поетеси, грані її таланту й захоплень, перипетії сімейного та особистого життя із використанням візуального ряду (фотографій, художніх творів, ілюстрацій), поглянули  на письменницю очима членів її родини й друзів, які залишили спогади про неї, мандрували  сторінками творчості  улюбленої письменниці нашого народу.
      Хіба була ще на світі така жінка, в серці якої поєдналися б така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і така відданість народові та Батьківщині? Ні, другої такої на світі не було. Все життя Леся Українка була борцем, бійцем, воїном, що начертав на своєму щиті слова ” умру — не здамся ”, бо неволя українського народу — незагоєна рана в серці поетеси. І сьогодні в час війни її слова звучать як пророцтво:


Або погибель, або перемога –
Сі дві дороги перед нами стане…
Котра з сих двох нам судиться дорога?
Дарма! Повстанем, бо душа повстане.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено